Fiberoptik Ağ Bağlantılarını Yapmak

09:55 , , 1 Comments

Arkadaşlar Öncelikle Fiber optikler bağlantı noktalarına bağlanabilmesi için öncelikle konektörler takılmalıdır. Değişik fiber optik kablolar optiksel portlara bağlanabilmesi için çeşitli konektörler üretilmiştir. Sinyal kaybını en aza indirgemek için konektörler sağlam bir şekilde bağlanmalıdır. Bunun için konnektörlere, fiber-optik kablolar genelde yapıştırılır. Genelde yapıştırma işlemi için Epoxy adı verilen yapıştırıcı kullanılmasının yanı sıra değişik yapıştırıcılar da kullanılabilir. Epoxy olmadan kullanılan değişik teknikler de vardır. Bu teknikler sürtünme ile özel olarak üretilmiş konektör ve konnektörün içine 3M yapıştırıcısı kaplanarak üretilir. Daha sonra ısıcı içerisinde yapıştırıcı aktif edilir. Kullanılan malzemeler farklı olmasına karşın temelde aynı yollar izlenir.

erdem

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard. Google

1 yorum:

  1. Şuan Türkiye piyasasında ki en iyi fiber optik çözüm firması hangisidir. İnternette araştırdığımda birçok firma çıkıyor ama daha önce OJC Fiber Optik diye bir firma ile çalışmıştık. Memnun kaldık ürün çeşitliliğimizi arttırmak istiyoruz. Fiber optik ürünler sektöründe önereceğiniz firmalar nelerdir ?

    YanıtlaSil